Založ si blog

Vraždy v Odese Európe nevadia.

Možno ľuďom aj áno, ale politikom zjavne nie.  Včera uplynuli už dva roky od masového vraždenia v Dome odborov v Odese.  Ak očakávate, že v nasledujúcich riadkoch budem podrobne opisovať priebeh vraždenia, alebo rozvíjať konšpiračné teórie musím vás sklamať. V prvom rade pre to, že kto chce si na Youtube nájde dostatok  obrazových materiálov  a v rozvíjaní konšpiračných teórií určite neprekonám oficiálne Ukrajinské pramene , kde už zverejnili niekoľko „overených“ teórií. Od tej, že sa obete vlastne upálili samé, samozrejme s ruskou dopomocou . alebo že mali neznámu chemickú látku a tá ich vlastne zabila a bla bla bla…

Nemám však v úmysle kritizovať postup ukrajinských orgánov ani ich výsledky vyšetrovania.  Aj keď posledný výrok poslanca Verchovnej rady Ukrajiny , ktorý nazýva tento deň vraždenia  Národným sviatkom ,  prekročil snáď všetky hranice  primitívne sadistických vyjadrení .

Mňa, ako občana Slovenska a tým aj Európskej únie, viac zaujíma to ohlušujúce ticho našich aj európskych politikov.  Nikto z nich – naozaj ani jeden z tých čo sme prednedávnom volili, sa ani slovkom nezmienil o tomto smutnom výročí. Bežne sa vyjadrujú ku všetkému. Ale v tomto prípade usilovne držia Bobríka mlčania. Snáď si myslia , že keď vydržia byť  dosť dlho ticho, tak sa na vraždy pomaly zabudne? A to prosím hovorím iba o pietnej spomienke, nie o žiadosti o vyšetrenie kto vraždil . Ani len slovko spomienky si títo mŕtvi od našich politikov zrejme nezaslúžia. Prečo? Snáď je na vine ich národnosť, alebo politický názor za ktorý boli zavraždení? Ale čo to tu trepem, veď Európska únia predsa stojí na pevných základoch humanizmu a demokracie.  Humanizmus predsa znamená vážiť si život každého človeka bez rozdielu rasy pohlavia a národnosti a demokracia je predsa právo na vlastný politický názor.  Otvorte ktorýkoľvek písomný materiál  EÚ a frázy o humanizme a demokracii vás doslova zavalia. Je však možné, že „ Naši múdri , demokratickí a humanizmom preosvietení politici „ sa v zmysle“ demokratických pravidiel“  dohodli na výnimke. Áno tak to musí byť. Obyčajná výnimka z humanizmu a demokracie, ktorá platí na vraždenie.  Aj vám to trochu pripomína odpustky? Mne celkom. Teda vraždenie v Odese už  nie je vraždením . Niektoré servilné média to nazývajú incidentom a udalosťou.

Čert zober takú demokraciu, taký humanizmus aj takých politikov.

Páni politici by si možno mohli prečítať „Knihu džunglí“ od Rudyarda Kiplinga. Tam v jednej vete malého chlapca, ktorého vychovali vlci, je viac humanizmu ako vo všetkých ich politických bláboloch. Tá veta, ktorú Mauglí používal pri stretnutí s inými obyvateľmi džungle,znela „ SME JEDNEJ KRVI , TY A JA“.  To by si mali prečítať všetci, čo cudziu bolesť a smrť úmyselne zamlčujú a ženú do zabudnutia. Páni politici – sme všetci jednej krvi! Nezabúdajte!

Na akých základoch je teda naozaj postavená EÚ ak jej čelný predstaviteľ nazve Ukrajinu právnym štátom . Napriek dodnes nevyšetreným vraždám v Odese . Ak týmto politikom nevadia pochodujúci pohrobkovia SS Galizien vo Ľvove, alebo pochody veteránov waffen SS v Pobaltí  začínam chápať, že reči o demokracii a humanizme  sú pre týchto politikov iba zásterkou, iba  osvedčenou metódou ako zakryť svoje skutočné záujmy a priority.

Ako som povedal nebudem vymýšľať nové konšpirácie.  Iba pripomeniem ,všetkým týmto przniteľom  ľuských ideálov slová z“ Knihy múdrosti“  . Píše sa tam :  Jednou dozaista reťazou temnosti všetci zviazaní boli . A ešte je tam písané : Preto oni sami sebe ťažšími boli než tie temnosti…

 

Jano

 

Večnaja pamjať

27.01.2016

Takto pred dvoma rokmi som napísal krátky blog ako spomienku na obete Leningradskej blokády. Dnes je opäť výročie . Už sedemdesiate druhé. V našich médiach som márne hľadal čo i len krátku zmienku. Nemienim ich kritizovať – je to zrejme zbytočné. Asi majú iné „priority“. Nikoho nechcem ani poučovať, ani presviedčať. Iba pripomenúť. Preto v svojom [...]

Ryba „Frankenstein“ a Transatlantické obchodné a investičné partnerstvo

26.11.2015

Vládna agentúra USA pod názvom Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (Food and Drug Administration – FDA) schválila geneticky modifikovaného lososa ako prvého takto “vyšľachteného” živočícha určeného pre bežnú konzumáciu. GMO-losos vlastní aj gény iných rýb vrátane génu rastového hormónu a génu na odolnosť proti zamrznutiu. Ktosi tejto rybe dal meno [...]

Simon kričí, chyťte Simona

10.11.2015

Aby bolo jasné. Označenie pôvodu Tokaj zachránili vinári a vinohradníci zo Slovenskej Tokajskej vinohradníckej oblasti. Keby tu neboli oni a výsledky ich práce – víno Tokaj – nebolo by čo chrániť. Myslím , že Macíkovci, Ostrožovičovci, Nagyovci, Vdovjakovci, Eftimov a mnoho ďalších bezmenných ľudí dokázali a denne dokazujú pre Slovensko omnoho viac, ako [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

slaby1

Večne spievajú lesy...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 89857x
Priemerná čítanosť článkov: 3328x

Autor blogu

Kategórie