Založ si blog

Vážený pán poslanec, vážená pani poslankyňa Národnej rady SR

Tento návrh som dnes poslal všetkým poslancom NRSR. Uvidíme…

 

Vážený pán poslanec, vážená pani poslankyňa Národnej rady SR

 

  Obraciam sa na Vás v súvislosti s prebiehajúcou rozpravou v NRSR k situácii na Ukrajine.

     V tejto súvislosti Vás žiadam, aby ste posúdili môj návrh na doplnenie programu o bod týkajúci sa nezávislého vyšetrenia masovej vraždy  viac ako 100 ľudí na „Majdane“ v Kyjeve.

Neviem, ako Vy, ale ja zabíjanie ľudí v mene čohokoľvek, neznášam. Reagoval som krátkym článkom na blogu v Pravde / máte ho v prílohe/ . Pripadalo mi, že to je vlastne jediné , čo môžem a musím urobiť. Dnes uplynuli od tejto udalosti necelé tri týždne. Podľa reakcií  niektorých politikov mi pripadá, ako by sa to stalo kedysi v prvohorách. Odrazu nikoho nezaujíma,  kto a prečo zabíjal ľudí. Vo svetle týchto faktov som nadobudol dojem, že musím urobiť ešte niečo.  

Myslím, že  obete a ich rodiny si zaslúžia, aby vraždy boli čo najskôr vyšetrené nezávislou expertnou kriminalistickou skupinou. Aby boli presne pomenovaní vrahovia a ich objednávatelia. A aby boli podľa platných zákonov potrestaní. Nie je predsa možné, aby v 21. storočí niekto beztrestne zabíjal ľudí a aby sa na tieto vraždy, z  neznámych dôvodov zabudlo.  V tejto súvislosti je potom  naše oháňanie sa demokraciou a európskymi ľudskými hodnotami iba prázdnym mlátením slamy.  

Posudzovanie situácie na Ukrajine bez objektívneho vyšetrenia tohto, podľa mňa kľúčového momentu, mi pripadá pokrytecké a účelovo zavádzajúce. Myslím, že  vyhlásenia, ktoré znejú z jednej i z druhej strany a navzájom sa osočujú z vraždenia, predsa nemôžu byť základom na odsúdenie alebo na serióznu spoluprácu. Hodnotiť  pravdivosť tvrdení iba podľa toho, kto mi je sympatický, či z ktorej strany pochádza,  je priama cesta do pekla. Bojím sa, že staré Masarykovské „Pravda vítězí“  v dnešnom svete už dávno neplatí.  Oproti tomu  mnohí ľudia už viac ako dve tisíc rokov veria  že :

„ A poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“

                                                        Evanjelium podľa Jána 8.32.

     Preto, ak si moje návrhy osvojíte, prosím Vás, aby ste pomohli odhaliť pravdu,  a  v zmysle Rokovacie poriadku zaradili do návrhu na uznesenie tento bod:

Národná rada Slovenskej republiky

navrhuje

vláde Slovenskej republiky

požiadať Európsku komisiu o podrobné vyšetrenie okolností smrti viac ako 100 ľudí počas nepokojov v Kyjeve vo februári 2014, nezávislou medzinárodnou skupinou zloženou z kriminalistických expertov

 

  Samozrejme formuláciu ponechávam na Vašom uvážení, pokiaľ bude podstata zachovaná.

Prosím Vás,  zamyslite sa v mene ľudskosti, v mene mŕtvych. Doprajte im aspoň posmrtne ľudskú spravodlivosť. Pomôžte odhaliť a potrestať vrahov. Je to na Vás a Vašom svedomí.  Uvedomte si, že za EU rozhodujú politici, ktorí neboli volení, Vy máte mandát od občanov. Máte ich dôveru.

                                                                                                                   Jano Slabý

 

 

Aby sa Vám lepšie rozhodovalo, pridávam niekoľko, až mrazivo aktuálnych veršov P. O. Hviezdoslava:

 

A keď sa toto peklo vyvzteká,
či ozaj nastúpi zmier, pokoj neba?
Nenávisť ovládze-li sama seba,
z nástrahy zrodí-li sa bezpeka

a pravda sadne za stôl odveká?
Bude-li právo všetkých právom? chleba
hoj všetkým? Nebude pút? zbraní treba?
Česť bude práci, tvári človeka?

Ten kúpeľ krvi splynie očistením?
Milosrdenstva znežnie obrazom
sebeckosť? pýcha skrotne pokorením?
trojica lásky svitne príkazom…?
Alebo beda, beda — premoženým?
a menom pomsty beda — víťazom?

Vraždy v Odese Európe nevadia.

03.05.2016

Možno ľuďom aj áno, ale politikom zjavne nie. Včera uplynuli už dva roky od masového vraždenia v Dome odborov v Odese. Ak očakávate, že v nasledujúcich riadkoch budem podrobne opisovať priebeh vraždenia, alebo rozvíjať konšpiračné teórie musím vás sklamať. V prvom rade pre to, že kto chce si na Youtube nájde dostatok obrazových materiálov a v rozvíjaní [...]

Večnaja pamjať

27.01.2016

Takto pred dvoma rokmi som napísal krátky blog ako spomienku na obete Leningradskej blokády. Dnes je opäť výročie . Už sedemdesiate druhé. V našich médiach som márne hľadal čo i len krátku zmienku. Nemienim ich kritizovať – je to zrejme zbytočné. Asi majú iné „priority“. Nikoho nechcem ani poučovať, ani presviedčať. Iba pripomenúť. Preto v svojom [...]

Ryba „Frankenstein“ a Transatlantické obchodné a investičné partnerstvo

26.11.2015

Vládna agentúra USA pod názvom Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (Food and Drug Administration – FDA) schválila geneticky modifikovaného lososa ako prvého takto “vyšľachteného” živočícha určeného pre bežnú konzumáciu. GMO-losos vlastní aj gény iných rýb vrátane génu rastového hormónu a génu na odolnosť proti zamrznutiu. Ktosi tejto rybe dal meno [...]

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

slaby1

Večne spievajú lesy...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 89662x
Priemerná čítanosť článkov: 3321x

Autor blogu

Kategórie