Založ si blog

Trest a výstraha – to má byť práca v Košiciach ? !

 

    Naozaj som si doteraz nemyslel, že by práca v Košiciach mohla byť pre niekoho trestom. Teda, akákoľvek práca, pracovné miesto na východe Slovenska, je výhrou pre tu žijúcich ľudí.

 Nie som si istý, ale zdá sa mi, že kancelária  Verejného ochrancu práv nebola vytvorená  pre zamestnancov kancelárie v Bratislave. Kancelária svojou činnosťou  má pomáhať občanom, ktorí sa cítia  ohrození, obmedzovaní vo svojich právach. Čo myslíte, koľko týchto občanov na východe Slovenska sa na kanceláriu Verejného ochrancu  nikdy neobráti, lebo jednoducho nemá peniaze na cestu do Bratislavy.

Argument, že „presun ochromí fungovanie úradu“, ma už aj mierne uráža. Všetci zamestnanci sú nahraditeľní,. Dokonca aj tí v Bratislave.

Len skúste vypísať výberové konanie a uvidíte koľko mladých právnikov  sa bude o miesto uchádzať. Viete, aj oni by si radi zakladali svoju existenciu tam, kde majú trvalé bydliská,  a možno by si potom aj pokúpili byty , ako ich kolegovia v Bratislave.

     Zrejme viete, čo znamená „Hic sunt leones“ –  môžem vás ubezpečiť, že u nás tiež žijú ľudia. To si niekto naozaj myslí, že dobré úrady môžu byť iba v sídelnom meste, ktoré z diaľky riadi „Krajný východ“ bez osobnej skúsenosti s ozajstnými dennými problémami a starosťami ľudí, ktorí tu žijú?

     To sa potom ľahko môže stať, ako pani Eurokomisárke, ktorá až z Bruselu videla ako v Košiciach diskriminujeme Rómov, postavením múru na ochranu vlastného majetku. Osobná skúsenosť je vždy najlepšia.

     A ešte jedna vec. Myslí si niekto, že tí policajti, ktorí zasahujú napr. v rómskych osadách to robia pre ukojenie svojich sadistických chúťok? Je to ich zamestnanie, konajú na základe rozkazu a v zmysle zákona. Určite by v noci boli radšej pri svojich rodinách , ako sa naťahovali s opitými výtržníkmi. Najsmutnejšie je, že napriek tomu, že často pri práci, pri našej ochrane , riskujú svoje zdravie a životy, nakoniec majú byť za to ešte stíhaní. Kto sa zastane ich ľudských práv?!

 

 

                                                                                               Jano

 

Vraždy v Odese Európe nevadia.

03.05.2016

Možno ľuďom aj áno, ale politikom zjavne nie. Včera uplynuli už dva roky od masového vraždenia v Dome odborov v Odese. Ak očakávate, že v nasledujúcich riadkoch budem podrobne opisovať priebeh vraždenia, alebo rozvíjať konšpiračné teórie musím vás sklamať. V prvom rade pre to, že kto chce si na Youtube nájde dostatok obrazových materiálov a v rozvíjaní [...]

Večnaja pamjať

27.01.2016

Takto pred dvoma rokmi som napísal krátky blog ako spomienku na obete Leningradskej blokády. Dnes je opäť výročie . Už sedemdesiate druhé. V našich médiach som márne hľadal čo i len krátku zmienku. Nemienim ich kritizovať – je to zrejme zbytočné. Asi majú iné „priority“. Nikoho nechcem ani poučovať, ani presviedčať. Iba pripomenúť. Preto v svojom [...]

Ryba „Frankenstein“ a Transatlantické obchodné a investičné partnerstvo

26.11.2015

Vládna agentúra USA pod názvom Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (Food and Drug Administration – FDA) schválila geneticky modifikovaného lososa ako prvého takto “vyšľachteného” živočícha určeného pre bežnú konzumáciu. GMO-losos vlastní aj gény iných rýb vrátane génu rastového hormónu a génu na odolnosť proti zamrznutiu. Ktosi tejto rybe dal meno [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

slaby1

Večne spievajú lesy...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 89764x
Priemerná čítanosť článkov: 3325x

Autor blogu

Kategórie